My Young Living starter kit (PSK)

Hari ini saya sangat happy..sebab produk yang ditunggu2 sudah sampai ke tangan saya ๐Ÿ™‚ yeay!!

Iya…ini la nama dia tu.. Young Living Essential Oil..sia ambik Premium Starter Kit punya pakej..lebih berbaloi..nanti kita tinguk apa dia punya item semua ahh..sedikit sharing bergambar dari sia..

photo_2017-03-28_21-22-32

photo_2017-03-28_21-22-40

photo_2017-03-28_21-22-16

photo_2017-03-28_21-22-26

total oils = 13 bottles..ada 3 yang tiada dalam gambar

Items dalam Pakej PSK ini :

1. Dewdrop Diffuser ~1

14857618544_48b177f212_b

2. Premium Essential Oils Collection (10 individual – 5ml of essential oil singles and blends) ~1

maxresdefault

3. Stress Away – 5ml ~1

4630

4. AromaGlide Roller Fitment ~ 1

9952072

5. Sample Packets (Peppermint, Lavender, Lemon, Thieves, Peace & Calming) ~ 10 packets

8009030

6. Display Tray- Fits to 10 5ml oils ~1

images

7. 1 ml sample bottles

sample-bottles

8. ย Slique Tea Sachets ~ 4

download

9. Slique Bar ~ 1

download (1)

10. Product Guide

page_1

11. Business Cards

12. Marketing Literature – Resources for Sharing

13. Flash Drive with Forms and Marketing Literature in English, Simlified Chinese and Malay.

Nah.. banyak oo kan dalam ni pakej..dan harga semua ni hanya RM745 termasuk kos penghantaran dan GST!!ย 

TAPI..ini harga sampai hujung bulan Mac 2017 saja ahh..bulan April 2017 nanti harga akan naik 5% ..so nanti kita tunggu la annnouncement dari HQ berapa harga baru..

Ni malam sia try diffuse Lavender & R.C untuk kasi nyenyak tidur anak-anak2.. ๐Ÿ™‚ Next time sia akan share resepi2 EO yang sia guna pulak ya..kalau kamurang berminat mau beli atau mau join member, kontek jak sia ahh..sia ada buat hui juga nih..klik ja link di bawah utk direct whattsapp sia..

http://www.wasap.my/60168181014

sekian ๐Ÿ™‚

Advertisements

Terjebak….

Nah..TERJEBAK dia bilang..terjebak sama apa? Ituuu gambar yg di atas tu..YOUNG LIVING ESSENTIAL OILS.. macamana sia boleh terjebak sama ni YLEO? tiada orang approach sia tapi sia sendiri yang nampak dan baca benefits ini produk dan sharing daripada orang2 yang sudah guna ini YLEO..

TAPI…satu yang agak menjadi kekangร n adalah tentang harga..boleh dikategorikan agak mahal juga bagi saya la..tapi memandangkan YLEO ini sangat banyak kebaikannya, lebih2 lagi ianya daripada bahan2 semulajadi dan sangat baik untuk kesihatan..saya pun ambil keputusan utk tutup mata jak dan sign up jadi member..ambil pakej yang di atas itu..

KENAPA SAYA PILIH YOUNG LIVING ESSENTIAL OIL?

Sebelum sia tulis sebab2 yang memang standard pasal kebaikan ni produk, sia kctu dulu la sebab2 dari diri sia sendiri kenapa sia pilih utk jadi pengguna dan pengedar YLEO:

  1. Mula2 terbaca pasal essential oils ini dari FB..Sharing yg live dan benar drp pengguna2 mmbuatkan saya menggali knowledge tentang EO ini
  2. Ada kawan yg boleh menjadi mentor dan guide saya utk menggunakan produk ini..apa saja sia tanya dia jawab dengan yakin.
  3. Ada support group yang banyak bagi sharing dan guidance pasal YLEO..kalau kamu berada dlm tu grup memang kamu pun akan rasa sangat berbaloi ini barang…

Lepas tu, baru la antara sebab lain sia join menjadi YLEO user ialah:

tmp_25705-Screenshot_2017-03-23-04-23-271569365442

tmp_25705-Screenshot_2017-03-23-04-21-091356157768

tmp_25705-Screenshot_2017-03-23-04-21-54-588314115

tmp_25705-Screenshot_2017-03-23-04-33-02-2104174650

Antara faedah salah satu jenis YLEO

tmp_25705-Screenshot_2017-03-23-04-28-121895697290

Nah…bagus kan ni barang..ini baru sikit sia share pasal kebaikan dia..gambar semua ehsan dari google ya..ekceli sia pun baru mau mula guna ni essential oils so sharing dari diri sendiri nanti sia akan update dari semasa ke semasa..

Tidak sabar pulak mau tunggu starter kit sia sampai..bagi yang berminat mau dapatkan / beli YLEO ni..jangan malu2 pm jak sia…sia ada buat grup hui/kutu supaya inda laba telampau kita kemahalan mau beli ni kan…:):):)

Bah..sama2 kita ke arah cara hidup yang lebih sihat dan natural..

 

My Successful VBAC Story #part 2

Hello all!! Alalalala…punya lamaaaaa sia kasi tinggal.ni blog sia kan…my birth story patr 2 pun belum tesambung2 ni..well..sia sambung juga la aarr walaupun sekarang tu baby sudah sumandak…3 tahun suda umur dia 😂😂😂😂 sekarang…fuhh..how times flies …sooo fast!!

Okay..tanpa membuang masa lagi let me continue my birth story..where did I stop last time??? O ya, time sedang tidur tengah malam tu tiba2 terasa ada contraction..tapi tidak kuat..alaa mcm keras2 gitu trus ok..so  sia pun ignore jak la..malas mo layan kan..tidur punya tidur contraction makin kerap pulak..aisshhhh..ada juga sia timing la tu contraction..manatau mmg sampai masa suda kunun..

Sekali tu bila makin dekat2 suda2 tu contraction lebih kutang 3-5 minit sekali datang..bah..sia pun bangun dan kasi bangun hubby..jom kita pi hospital…jadi, kami pun bertolak la lebih kurang jam 5.30 pagi..jalan pun belum berapa jem..bah p kk kan..kalau lambat sikit jalan ada harapan beranak dalam kerita kali..sempat lagi singgah mc donald drive through jk la..minta tapau bubur mc D sama burger..makan dalam kereta sambil layan surges..nasib baik sia ada praktis tu gentle birth pnya breathing techniques..so tidak juga terasa sakit..

Sampai KKSC jam 6 lebih pagi..dekat jam 7am la..terus pi checking..buat VE..8cm😨😨😨..OMG..haha..nda terasa ni tiba2 8cm suda..nurses semua mo kasi sedia suda utk labour tp tiba2 ada 1 mama yg fully dialated suda so dia kena kasi duluan beranak:mrgreen::mrgreen:..sia sempat lagi pi jalan2 di bilik menunggu sambil menikmati pemandangan pagi di koridor klinik hehe…mrmang sangat berbeza pengalaman ni kali dengan yg 1st..kalau yg 1st adoi tidak terkata sakit contraction..yg ini pulak..macam teda terasa nih..

Lepas tu tidak berapa lama sia kena panggil suda masuk labour room..sambil2 kena prepare dan so on so on..datang la Dr. FELICE…dia tanya2.masi ok ka..ok bah sia bilang senyum2…so dr bilang..”wah masih boleh senyum2 ni..belum lagi berapa ni mo beranak..so, doktor pulang dulu pigi.mandi ahh..4 orang suda doktor kasi beranak ni hari dr semalam..kalau masuk kau 5 orang la..”..trus sia pun jawab..bah ok doc😁😁..

Dijadikan cerita..bila betul2 suda mau beranak baru datang sakit dia yg sebenar..wahhh..nasib baik the midwife and nurses semua supportive..pandai diorang guide camana mo teran and so on..mo beranakkkk suda batu doktor naik balik kalang kabut dia sbb masa tu sia teran yg last sudah…zuppppp!! Keluar meluncur si baby saya hahhahah…tidak sempat ba drm Felice pakai apron dia..terus dia sambut tu baby..tidak sempat perform episiotomy dll..haha😂😂..Lepas tu letak baby atas badan sia..baby girl dia bilang..skin to skin with baby..si baby terus menyusu..dan dr pass tu gunting sama hubby..hubby gunting tali pusat baby..so sweet memories oo that time..

Dan ..seperti biasa jahit menjahit sambil cerita2 sama doktor..sempat tnya lagi..besar ka koyak doc? ..ishhhh doktor bilang sikit saja koyak ko ni..ketawa2 dia..sambil kasi cerita lagi yg banyak dia kc beranak ni hari😁..lepas tu baby sama sia and hubby stay 1 bilik..baby full bf…

Saya sangat bersyukur dan berterima kasih kepada Tuhan kerana pada kali ini saya berjaya melahirkan anak kedua secara VBAC dengan bantuan para bidan dan jururawat serta Gynea yang awsome di KK Specialist Centre.. ribuan terima kasih kepada semua pihak yg terlibat..

Hehe walaupun ini cerita sudah berlalu 3 tahun yg lepas tapi maasih segar di ingatan..mana mungkin seorang ibu dapat lupa pengalaman bersalin walau berapa ramai anak dia bersalin..pasti satu persatu tu diingat tu pengalaman..

My Successful VBAC Story #Part 1

It’s been 7 weeks after I delivered my 2nd daughter..and now I’m gonna share my birth story with you guys ๐Ÿ™‚ Takut nanti telupa hihi..This is the most beautiful moments in my lifeย  ๐Ÿ™‚

***

Before that, let’s see..

***

Year 2011 ~ I gave birth to our 1st princess via emergency C-SECT. And I’m grateful because the whole process were smooth..baby & mommy were fine..

***

Year 2012 ~ Planning to have 2nd baby by the end of this year. Tried to conceive in November but tidak jadi ๐Ÿ™‚ December oso tidak jadi haha..

***

Year 2013 ~ plan to conceive in march..tapi terawal sebulan..end of February I found outย  I’m 6th weeks preggie..we’re so happy that we’re going to have another addition in our family…

***

So..dipendekkan cerita..actually I have 2 EDD since I went to government clinic and also private clinic. KKIA punya edd is 24th October 2013 and private clinic punya edd is 25th October 2013..1 hari saja bah selang dia..this time I chose to deliver inย  KKSC (Kota Kinabalu Specialist Centre) with the GREAT Dr. Felice Huang ๐Ÿ™‚ She’s a great gynea and she herself advised me to go for a normal delivery this time. (Cuba dulu maa..dia bilang)..

***

And..dipendekkan lagi cerita…21st October (Monday), time mo bersiap2 pegi keja..I noticed there’s a blood stain on my panty. .tidak banyak la..sikit seja..sia mo attach gambar sini tapi..jangan lalah..hihi..trus I felt like..”wah..bagus ni..manatau ni malam or besok sia bersalin sudah” sia bilang daa..tapi tunggu punya tunggu tiada sakit pun..aik..apasal ni kali teda rasa sakit? So, I wait lagi..

***

The next day..I took a day off..cuti rehat , konon2 mau prepare2 mo beranak laini..saaampai la the next morning..tiada sakit punnnn..itu blood stain pun tiada keluar dalam 1 hari ni..hmm..tidak paa…so, on 23rd October, wednesday, I decided to go to work as usual and pi ambil borang CRK awal..mo apply crk for next week if I still don’t give birth by this sunday..and macam yg monday punya kes..awal pagi ada bleeding lagi..but this time blood mixed with mucus plug discharge from miss V..still tiada sakit ahh..langsung teda rasa nih..ishhh..

***

Trus sampai di sekolah, cerita2 sharing sama kawan2..semua pun like “hah! Kanapa lagi ko pigi sekolah ni..pi la ko hospital..nanti teberanak ko sini skolah” haha! Tapi apa macam sia mo sepital kalau teda sakit..I’m totally sure belum lagi sampai masanya..but since everybody pun kasi nasihat pigi check la, pigi check la..plus lagi mucus and blood macam makin kerap keluar..then I decided to go to KKSC to have a check..manatau tetiba 7cm suda buka hoho..I still remember one of my colleague said, “dia ni (me) bleeding2 pun masih lagi jalan2 sini sekolah..capat la ko pi hospital..” Haha!! diorang pulak yg panik..

***

Then, sampai di KKSC, sia terus pi sana wad. I told the nurse sana got blood since monday. Diorang kasi masuk la sia sana examination room, put CTG on my belly for 20 minutes sambil2 sia tengok TV dlm tu bilik. Then, they came back to check the CTG’s report, baby’s heart beat is ok, so they did VE to check bukaan pintu rahim. Tapi tu nurse bilang, “ooo masih jauh lagi ni..ko pulang la dulu..kalau ada rasa sakit, cepat2 ko datang sini”….Trus sia pun, “naaa kannn..apa sia bilangggg..belum lagi bah” (tapi dalam hati ja lah).

Photo Collage Maker_5

That’s me waiting for the CTG’s report..sambil2 tengok TV

***

Lepas tu sia pun pulang & buat cam biasa la..Mandi, makan, masak, tengok TV macam biasa ja..got mild contraction, but just Brixton Hicks maybe sbb tidak juga sakit sangat..biasa2 seja..ntah la, sia pun lupa2 sudah macamana yg 1st time sia duuluu tu..sampai la tengah malamm, tiba2sia tebangun…jeng-jeng-jeng..

***

~TO BE CONTINUED~

๐Ÿ™‚

Counting Days..

I know its been a very long time since my last post ๐Ÿ™‚ So today, suddenly I have this feeling to write something in my blog..Just wanna share our excitement waiting for our second bundle of joy..

At this moment, I’m in my 30 weeks of my pregnancy. .only 2 months ++ to meet this little angel..Just like my previous pregnancy, I have a bad morning sickness in my 1st trimester..I can’t eat properly and just wanna throw up every time..huh..Until my weight drop from 45kg to 41kg..huhu..

But, luckily it’s only last to the 12th weeks..after that I started to eat like a monster haha!! And I’m so lucky that my body didn’t get fat easily. .still slim and look like I’m not pregnant if someone saw me from behind ๐Ÿ™‚

I have done some preparation for this coming baby..I have bought the baby’s clothing and Iย  did the pre washย  yesterday..Thank God the weather was so nice yesterday. .. But still the preparations are not 100 percent done…still have to go hunting some stuff for mommy and the coming baby..

Here some pictures to share with you ๐Ÿ™‚

image

My 20 weeks baby bump

image

I just adore these little stuff

image

Pre wash done!!

image

30th weeks

I’m gonna share some updates again in a short time..hopefully ๐Ÿ™‚ By the way, I’m blogging via my Note 2..so convenient, right? ๐Ÿ™‚

2012 in review

Here’sย  a summary for my blog in 2012 ๐Ÿ™‚

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2012 annual report for this blog.

Here’s an excerpt:

19,000 people fit into the new Barclays Center to see Jay-Z perform. This blog was viewed about 80,000 times in 2012. If it were a concert at the Barclays Center, it would take about 4 sold-out performances for that many people to see it.

Click here to see the complete report.

Christmas Reflection

Got this from my church visionary pamphlet..

image

image