My little princess love to be carried in a ring sling..
When she’s in it, hmm 10 minutes only, then she sleep sudah :)..no need to kasi buai2 dlm ayunan hehe..
Actually, sia ada 3 types of  baby carrier sudah..1 bought from a friend, another 1 i bought online, and the third one is a ring sling i bought last week from another friend [Dena Edmund]..
Ni naa my previous baby carrier..
I bought from a friend..bagus ni but 6 months old baru boleh pakai laa..  

 

 

Premaxx Bag Sling : too big for me..saiz org putih mangkali baini..
Hmm..yang 1st sia beli tu, nanti i mo suruh my hubby yg pakai utk carry si baby..
Tapi itu premaxx bag sling tu mcm sia tidak selesa pakai coz kalau sa pakai sanaaa sudah si baby di bawah padahal  maksimum sudah sia kasi kici tu tali dia huhuhu..so, never been used la that..what a waste oo kan..huhu
Then, i found this Ring Sling [suggested by si Rachel actually :)]
I love this ring sling very much..and my daughter love it too :)..coz:
1.) Cantik bah this ring sling..
2.) Easy to use
3.) If cuci, cepat kering w/pun cuaca mendung
4.) Stylish lagi kalau pakai…hehe
5.) It comes with a mini bag..so comel..i ca use to simpan my wallet if i malas bawa beg besar pigi shopping2..
6.) Easy for my baby to sleep and boleh bawa dia jalan2 lagi..
7) Ada pocket with hidden zip lagi..can simpan baby wipes dll..
dan banyak lagi laa..and it is a HANDMADE product!!
si Dena bikin sendiri..ada 2 saja dia bikin, and the other 1 sudah pigi China she said 🙂
Bagi mereka2 yang mo beli barangan si Dena, can try this link :
Banyak tu yang cantik2 sana..
Nahh..ini diaa…
Cantik kan beg tempat ring sling.. i LOVE the flower oo..cantik..

 

Nah.itu dia Ring sling sia..cantik kan the corak 🙂 it’s JEWELS PEONY GARDEN

 

Adjusting… supaya not too tight or loose..

 

Tadaaa!!! boleh kasi selimut baby lagi..or bikin tutup time breast feeding pun ok..

 

Senang kasi susu baby & kasi tidur..

 

Terus, ni Ring Sling jadi my fave sudah dii.. 🙂
Love, Nancy at 6/10/2011 09:51:00 PM

2 comments:

Kris and Nadia said…
Yeay sama la kita.. tu premax macm panas lg kan kain dia..huhu…

June 10, 2011 9:58 PM
Nancy said…
Iya oo Nad…trus rasa mo jual balikk aja tu premaxx hehe..

June 10, 2011 10:04 PM
Advertisements