I  wanna share some of my experience when i delivered my 1st daughter..
it was on February 27th this year..
My EDD actually memang 27th Feb, and my last appointment with my gynea was 1 week before..dia check2 & scan2..pas tu dia bilang..”mm..kalau tidak bersalin juga minggu depan (that is 27th Feb), i kasi can tunggu 1 week lagi..if tidak keluar juga, then terpaksa mo induce laa..”
At that moment, i don’t have any feelings..nervous pun tidak, takut pun tidak..macam biasa aja..hehe..
Lepas tu menunggu la bah 1 minggu itu berlalu coz panat bah sudah angkat2 perut..berat baitu :)..
and 1 nite, my mom pigi pigang2 my perut..pas tu dia bilang “naaa..lepas sia pigang2 perut ko ni beranak la ko ni bisuk..” tapi bisuknya belum juga mo beranak haha..
Trus, 1 hari lepas tu, while i was cooking our dinner (around 7pm dat time), my perut start sakit2 & pandai mengeras, tapi 2-3 saat seja dia keras & sakit..i tot teda apa2 juga tuh..biasa2 la tu saja mangkali..i just ignore la tu keadaan.. by the time we’re having our dinner,pun masi sakit2 lagi..
Dipendekkan cerita, malam tu (26th Feb), oleh sbb perut masih sakit2 & tidak selesa mo tidur, 
so sia pun online la di FB sambil main game..sempat lagi bechatting2 wit my fren Lola..
bila sa kestau pasal sakit perut sia, trus dia suruh sia buat catatan jam berapa2 dia sakit..if every 10 minutes, then ko sedia2 la mo jalan p hospital dia bilang 🙂 (Thanks ahh Lola..) ..That time around 11pm sudah tu kami chatting2.
So, sia pun buat la ba seperti yg dikestau :)..until 3am i cannot sleep well b’coz of the sakit2..contraction baitu kan..trus my hubby bilang, “mari la jalan pigi hospital”..sekali sampai sana, 4cm sudah bukaan..”wah cepat juga bukaan ko ni..tidak lama lagi ko mo bersalin sudah ni, maybe around 10-11am” dia bilang tu nurse..sia pun happy la ba kunun..
Sempat posing lagi sementara menunggu complete tu bukaan haha..PEACE!
At first, i thought ini kali mesti  normal delivery..macam most of the other mommies juga..Sekali tunggu punya tunggu, push and push harder..tidak juga mo keluar si baby…huhu..My doctor said, my bone is too narrow..baby tidak dapat limpas..terpaksa mo emergency operation la dis..huhuhu..wat to do..OK nopo laa…
They bring me to the operation room and start the process immediately at 2.15 ..And later on, my baby, my darling daughter is born at 2.28pm :)Walaupun sakit and penat, but feel very2 happy at that moment..
Our Daughter : Nicole Grace

 

Thanks to hubby for being by my side all the time..sharing the pain (walaupun inda rasa hehe) during contraction process & during the operation.. sakit juga tangan dia sia picit oo dia bilang hahaha..
We Thank God for this precious gift!! ^_^
Love, Nancy at 4/16/2011 01:43:00 PM

2 comments:

Kris and Nadia said…
Wahh… thanks for the sharing 🙂 yeay 🙂 happy nya 🙂 sya tgl 3 hari lg.. 🙂 cant wait 🙂

April 16, 2011 8:08 PM
Nancy said…
Nad..sedia2 la ko..jadi mummy sudah kita nih yeay!!..congrats to you in advance :)..nanti jan lupa cerita ko pnya experince ahh..

April 16, 2011 8:51 PM
Advertisements