It’s been 7 weeks after I delivered my 2nd daughter..and now I’m gonna share my birth story with you guys ๐Ÿ™‚ Takut nanti telupa hihi..This is the most beautiful moments in my lifeย  ๐Ÿ™‚

***

Before that, let’s see..

***

Year 2011 ~ I gave birth to our 1st princess via emergency C-SECT. And I’m grateful because the whole process were smooth..baby & mommy were fine..

***

Year 2012 ~ Planning to have 2nd baby by the end of this year. Tried to conceive in November but tidak jadi ๐Ÿ™‚ December oso tidak jadi haha..

***

Year 2013 ~ plan to conceive in march..tapi terawal sebulan..end of February I found outย  I’m 6th weeks preggie..we’re so happy that we’re going to have another addition in our family…

***

So..dipendekkan cerita..actually I have 2 EDD since I went to government clinic and also private clinic. KKIA punya edd is 24th October 2013 and private clinic punya edd is 25th October 2013..1 hari saja bah selang dia..this time I chose to deliver inย  KKSC (Kota Kinabalu Specialist Centre) with the GREAT Dr. Felice Huang ๐Ÿ™‚ She’s a great gynea and she herself advised me to go for a normal delivery this time. (Cuba dulu maa..dia bilang)..

***

And..dipendekkan lagi cerita…21st October (Monday), time mo bersiap2 pegi keja..I noticed there’s a blood stain on my panty. .tidak banyak la..sikit seja..sia mo attach gambar sini tapi..jangan lalah..hihi..trus I felt like..”wah..bagus ni..manatau ni malam or besok sia bersalin sudah” sia bilang daa..tapi tunggu punya tunggu tiada sakit pun..aik..apasal ni kali teda rasa sakit? So, I wait lagi..

***

The next day..I took a day off..cuti rehat , konon2 mau prepare2 mo beranak laini..saaampai la the next morning..tiada sakit punnnn..itu blood stain pun tiada keluar dalam 1 hari ni..hmm..tidak paa…so, on 23rd October, wednesday, I decided to go to work as usual and pi ambil borang CRK awal..mo apply crk for next week if I still don’t give birth by this sunday..and macam yg monday punya kes..awal pagi ada bleeding lagi..but this time blood mixed with mucus plug discharge from miss V..still tiada sakit ahh..langsung teda rasa nih..ishhh..

***

Trus sampai di sekolah, cerita2 sharing sama kawan2..semua pun like “hah! Kanapa lagi ko pigi sekolah ni..pi la ko hospital..nanti teberanak ko sini skolah” haha! Tapi apa macam sia mo sepital kalau teda sakit..I’m totally sure belum lagi sampai masanya..but since everybody pun kasi nasihat pigi check la, pigi check la..plus lagi mucus and blood macam makin kerap keluar..then I decided to go to KKSC to have a check..manatau tetiba 7cm suda buka hoho..I still remember one of my colleague said, “dia ni (me) bleeding2 pun masih lagi jalan2 sini sekolah..capat la ko pi hospital..” Haha!! diorang pulak yg panik..

***

Then, sampai di KKSC, sia terus pi sana wad. I told the nurse sana got blood since monday. Diorang kasi masuk la sia sana examination room, put CTG on my belly for 20 minutes sambil2 sia tengok TV dlm tu bilik. Then, they came back to check the CTG’s report, baby’s heart beat is ok, so they did VE to check bukaan pintu rahim. Tapi tu nurse bilang, “ooo masih jauh lagi ni..ko pulang la dulu..kalau ada rasa sakit, cepat2 ko datang sini”….Trus sia pun, “naaa kannn..apa sia bilangggg..belum lagi bah” (tapi dalam hati ja lah).

Photo Collage Maker_5

That’s me waiting for the CTG’s report..sambil2 tengok TV

***

Lepas tu sia pun pulang & buat cam biasa la..Mandi, makan, masak, tengok TV macam biasa ja..got mild contraction, but just Brixton Hicks maybe sbb tidak juga sakit sangat..biasa2 seja..ntah la, sia pun lupa2 sudah macamana yg 1st time sia duuluu tu..sampai la tengah malamm, tiba2sia tebangun…jeng-jeng-jeng..

***

~TO BE CONTINUED~

๐Ÿ™‚