BLESSED CHRISTMAS 2012!!!

ย Today i would like to wish all my Christian friends and also my fellow readers A Blessed and Merry Christmas 2012!

May the Good Lord Jesus Christ bless us abundantly and filled our heart with love for each other ..AMEN..

๐Ÿ™‚

H

religious-christmas-01

BlessedChristmas

Advertisements

Baby Talk :)

My princess,ย  Nicole Grace is going to be 22 months old by the end of this months..Time really flies so very fast! Now sheโ€™s a baby no more :)..Sumandak sudah my little angel :)..At this age , she now can talk her language (baby talk)..90% of her words can be understood by us ๐Ÿ™‚ and she understood us as well ๐Ÿ™‚ ..

We trained her to speak in our native language (Dusun language)..and weโ€™re glad sheโ€™s a smart girl and can catch up easilyโ€ฆOf courseย  sheโ€™s not talking fully Dusun la..sometimes ada juga campur Sabahan Malay hihi..her โ€˜Gong- Gongโ€™ speak Sabahan Malay with her bah..

Here I wanna share some of her cute-cute words that always melt my heart ๐Ÿ™‚

BBTALK

Actually there are more words / sentences / baby talk from her..tapi kalau sia tulis semua nanti tidak pandai habis2 bah hihi..so , maybe this time ini saja la i can share with you all :)..When we ‘re talking about our baby / children, there are so much to say..The story of our children is indeed a never-ending story, am i right? “)

Bah, that’s all for now..till i blog again ๐Ÿ™‚

Regards from me & Lil’ Gracie ๐Ÿ™‚

bb1

Let’s Go Green Mama!!

Cloth diapers for baby, Cloth Pads for Mommy!!

Haha! So this time Iโ€™m gonna blog about my new passion :)..yaaa..after 5 months using CP (Cloth pads / cloth pantyliners) I am proud to announce that Iโ€™m now a 100% CP user :)..selamat tinggal kepada disposable pads..hehe..

Just wanna share my simple experience after using this CP..i felt more comfortable, clean and ย more confident ๐Ÿ™‚ โ€ฆpercaya lah.. memang bagus bertukar ke CP..more important is when we use CP we are 100% FREE from chemicals that can be found in disposable padsโ€ฆwanna know what kind of chemical material can be found in disposable pads? Senang saja bah..just google it..youโ€™ll find it :)..

OK..enuf with that..these are my collection for nowโ€ฆ

20121129172903204

Here are some of my cloth pads..I bought some of them at online stores.. ada juga bah boleh beli secara offline..such as Deana Design cloth pads..yang dekat2 sini can contact her and buy direct from her ๐Ÿ™‚

For those hot mama who wants to buy cloth pads / pantyliners via online, just click the images below ๐Ÿ™‚

#Deanadesign.com

deanadesign

#

snowdrop

# Chedah.com

chedah

And..here are my full collection with a wetbag ( utk simpan CP yg dah guna)

20121129172753160

and Iโ€™m planning to buy more CP next time ๐Ÿ™‚

LET’S GO GREEN MAMA!!

Durian Crepe

Hello all..lama tak ke udara yer.. ๐Ÿ™‚

Time2 sekarang ni cuti sekolah sedang berlangsung…bestttttt sungguh!!

Ini la yang sia paling suka kalau jadi chegu ni hihi!! cutinya panjang2 ๐Ÿ™‚ Tekena lagi tu time cuti ni musim durian sedang berleluasa….waaaaaa!! dan secara rasminya juga ter-femes-nya DURIAN CREPE..

Apa tu durian crepe?? ia dalah sejenis kueh yang sedap berintikan durian gebu ๐Ÿ™‚

Sepa2 yang kaki bikin kuih tu mmg ‘makanan’ dia la bah kalau mo bikin kuih2 begini…kalau di pasaran urang jual ni ada yang jual rm10 utk 5 biji..ada yang jual rm3 sebijik…tapi kalau rajin bikin..siiiiinaaanggg seja bah pulak mo bikin ni kuih ni hihi…Buktinya?? sia yang 1st timeย  cuba bikin ni kuih pun (tidak temasuk kuih tepung laa), jadi jugak Durian Crepe sia ๐Ÿ™‚

Bahan2 mo bikin durian crepe ni pun sinang ja mo cari..Resepi?? jan susah..betimbun tu kalau kamurang pigi google…sia pun pinjam resepi urang jugak dr google..ni naa resepi yang sia pinjam..pi la kamurang meminjamnya juga..

Bahan2 mo bikin durian crepe ni pun sinang ja mo cari..Resepi?? jan susah..betimbun tu kalau kamurang pigi google…sia pun pinjam resepi urang jugak dr google..ni naa resepi yang sia pinjam..pi la kamurang meminjamnya juga..

Resepi Durian Crepe Gebu

So, kalau mo resepi dan cara membuatnya, ambik ja la sana arr..sia mo share pictures ja sini la :)..jom… tengok2 projek durian crepe sia ๐Ÿ™‚

Step 1 : mesti ada buah durian la ba kann..

Step 2 :ย  Kasi campur semua bahan2 utk buat crepe dalam 1 mangkuk dan gaul hingga sebati

Naa..ni la rupa dia lepas digaul hgga sebati ๐Ÿ™‚

Step 3 : Tapis adunan tadi supaya kulit crepe tidak menggerutu..nampak licinn giteww

Step 4 : Masak la dalam non-stick pan dengan api yg sangat kecil..kalau besar sangat api kang hangus pulak kulit crepe tu

Step 5 : sediakan inti dia dulu..pukul Whipping cream sampai gebu..macam gambar di bawah ni..

Step 6: Lepas masak kulit crepe..meh masukkan intinya..(Jan korang peduli tu kulit crepe sia yang tidak bulat tu yaa..camtik jugak tu nanti ๐Ÿ™‚

Pastu lipat2 macam bantal,,and then…TADAAA!!!!

Naaa kan…jadi sudah..ini la pengisi perut time minum petang kemarin ๐Ÿ™‚

Pandai juga ba sia ni bikin kuih..hihi ๐Ÿ™‚

Lamanyaaaa…

Woww..lamanya tidak blogging..mmm..busy bah..mo hujung2 tahun sudah ni memang banyak kerja..so terpaksa la cuti blogging dulu :).. By the way, today is 1st Oct..time to say bye-bye to September and welcome sweet October :)..Sukanyaaa…tidak lama lagi cuti sekolah!! Yeay!! Boleh la blogging berabis haha!!..Actually sia mo cerita about my ew passion ba this.. ๐Ÿ™‚ tapi nanti la..kasi secret2 dulu buat masa ni..till then bebeh ..muaaahhh!!

 

 

 

My new SSC :)

This time I have a present for my darling daughter ๐Ÿ™‚

Sesame Street SSC

Yupp..a very very cute SSC (Soft Structure Carrier)..

Berat betul sudah my daughter sekarang..10kg ++ sudah..mcam mo patah pinggang bila dukung lama2.. So, i decided to buy this

SESAME STREET SSC for her..cantik kan..can carry baby-toddler up to 20kgs..so, i think tidak rugi juga sia beli ๐Ÿ™‚

Tadaaa!!!!

This SSC memang very comfortable oo i tell u ๐Ÿ™‚ haha!! When i carry my baby using this SSC, macam tidak rasa pulak yang dia berat ๐Ÿ™‚

And, she likes it very much..paling si baby suka bila sia carry dia di belakang haha!..O ya, forgot to mention, boleh guna utk carry baby di depan ataupun belakang..very convenient kan..

My baby and I with the ‘gojes’ SSC ๐Ÿ™‚

Actually, sia order this SSC from an online shop..dari semenanjung :)..the price? not too expensive..mmm berpatutan laa..lagipun, jahitannya sangat kemas dan material yang digunakan pun berkualiti :)..The price is RM259 only ๐Ÿ™‚ , free postage to Sabah ๐Ÿ™‚

Syokk kan ๐Ÿ™‚

Bertambah lagi koleksi baby carrier sia ni ๐Ÿ™‚

OO ya lupa pulak..mesti korang mo tau mana sia order ni SSC yang gorgeous ni kan…Tadaaa!! sini la diaa.. ๐Ÿ™‚

sila klik pada gambar untuk ke Big Eyes Shop ๐Ÿ™‚

Big Eyes Shop

CUPCAKES

Today, i wanna share about something delicious i ordered from a friend…

CUPCAKES!! yummy! yummy!

ImageImageImageImage

WOW!! See that??..

Those are Chocolate Peanut Butter Cupcakes & Cookie Dough Cupcakes ๐Ÿ™‚

Officially made for me by Olivia A;. Benjamin ๐Ÿ™‚

Thanks sooo much!!